top of page
Smartphone Holder

כל הקורסים לכלכלת משפחה נבונה מזהירים מפני "רכישה אימפולסיבית"- קניית מוצרים שלא היו כלולים ברשימת הקניות המקורית. אך אם אתה בעל חנות, הדבר שהכי יעזור לכלכלה שלך זה: לעודד קניה אימפולסיבית! (וסליחה מראש מקהל הצרכנים- ראו הוזהרתם:)

בעזרת חשיפה נכונה נמריץ את הקונים לרכוש מוצרים קשורים, משלימים, או סתם כאלו שקרצו אליו מהמדף בהקשר המתאים. הדוגמא הבנאלית ביותר, אך הבדוקה- היא סטנד החטיפים בסמוך לקופות של רשתות מזון. מי שאף פעם לא נכנע לנדנודי הילד שנקנה לו מסטיק, תוך כדי המתנה מתישה בתור- שיקום...

התבוננו מה קורה ברשתות לכלי בית: תמיד ליד הסירים, נמצא כפות ערבוב. וליד הכפות, נמצא מערוכים. וליד המערוכים- חותכני עוגיות בצורת הלו קיטי? הבנתם את הרעיון. שימו לב שאם חותכני ההלו קיטי ימוקמו בין כלי המיטה למפיצי הריח- המכירות שלהם יירדו פלאים.

הכירו את המערכים השונים, ובדקו האם מערך המידוף והתצוגה שלכם אכן חושף את הלקוח למגוון המוצרים בצורה האפקטיבית ביותר.

מערך אורטוגונאלי

 

 

 

מערך אלכסוני

 

מערך לולאות- חופשי

 

מערך מעורב

ומילה לסיום בענין דלפק הקופה. טעות נפוצה היא למקם את הדלפק בכניסה מצד ימין. מדוע? כי 90% מהלקוחות מתנהגים בחנות כמו על הכביש: נוטים ימינה באופן טבעי. על כן, השטח הנמצא מימין לאיזור הכניסה הוא פנינת נדל"ן בחנות. נצלו אותו לקיר כח ולתצוגה מקדמת מכירות. אל תבזבזו אותו על דלפק קופה. מקמו את הדלפק משמאל לפתח, וכך תיצרו מערך תנועה מימין לשמאל אשר מותאם לאינסטינקטים האנושיים ובשל כך נוח וזורם יותר.

איך לנווט את התנועה בחנות למקומות הכי חמים 

פורסם בתאריך 12/01/19 מאת תהילה- טריידמארק עיצוב חללים מסחריים

אורטוגונלי.jpg

תכנית זו מנצחת מבחינת ניצול מקסימלי של שטח הרצפה והקירות. כאשר יחידות המידוף ממוקמות במקביל או בניצב למעטפת, אף מ"ר אינו הולך לאיבוד. היא מקלה על בעל העסק להגדיר קטגוריות של מוצרים ומגבירה את ההיכרות של הלקוח עם החנות. אתה בטח יודע בעל פה היכן ממוקמת אבקת כביסה במרכול השכונתי שלך. ואם יום אחד תמצא שם מוצרי תינוקות במקום- תחווה בלבול וזה יגרע מחווית הקניה. החסרון של תכנית אורטוגונאלית הוא יצירת "מבוך" וחסימת שדה הראיה, דבר המקשה על לקוח חדש לאתר את הפריט המבוקש. כמו כן, כיוון שסידור המוצרים מוגדר וצפוי מראש, אווירת הקנייה נוטה ל-"קח ושלם"- קניה זריזה ויעילה. תכנית אורטוגונאלית מתאימה במיוחד למרכולים, חנויות נוחות, חנויות טכניות, וחנויות עם הרבה מלאי או סחורה בעלת מימדים גדולים.

אלכסוני.jpg

תכנית זו מעניקה תחושת מרחב ושפע בחנות. היא מאפשרת שדה ראיה בזווית רחבה כך שמיד עם כניסתו מבחין הלקוח בטווח גדול של מוצרים. היא מזמינה את הקונים פנימה ומעודדת תנועה וזרימה בחלל. חסרונו של המערך אלכסוני נעוץ , כמובן, בניצול מופחת של השטח. על כן הוא אינו מתאים לבתי עסק המחזיקים מלאי גדול והסובלים ממגבלת מטרים.

לולאתי.jpg

בתכנית זו מעמידים מתקני תצוגה, מעמדים ודלפקים באופן מפוזר בחלל. יחידות התצוגה מוצבות בזוויות ובמרווחים שאינם קבועים, היוצרים מסלול מעגלי הנכנס ויוצא בין העמדות. הקווים הדינמיים ומערך התנועה הגמיש מאטים את קצב ההליכה של הקונה. הם מעודדים אותו להסתובב בחנות ברוגע, להיעצר ולעלעל. שיטה זו מתאימה לעסקים המבוססים על מלאי מצומצם של פריטים ייחודיים. תפקידה הוא למקד את הקונים בקבוצות קטנות של פריטים, ואינה מיועדת לאחסון סטוקים גדולים. המערך החופשי מאפשר יצירתיות ועדכון התצוגות בקלות. תכונות אילו הופכות אותו למערך האידיאלי עבור עסקי בוטיק, חנויות נישה וחנויות יוקרה.

מעורב.jpg

כפי שאולי ניחשתם, מערך זה משלב בתוכו את האורטוגונאלי, האלכסוני והלולאות. רשתות אופנה גדולות כגון GOLF, CASTRO, ZARA,  מרבות להשתמש בו כיוון שהוא מצטיין בתפקוד מעולה ומכוון את התנועה פנימה לכיוון חלקה האחורי של החנות ולכיוון קירות המעטפת. תכונה זו חשובה כאשר מדובר בחלל גדול עם מבחר מוצרים רחב. המערך משלב צורות, עיצובים, ופרופורציות שונות ולכן מדבר אל ליבו של ציבור לקוחות מגוון. התבוננו סביבכם ותגלו שהמערך המעורב פופולארי בקרב חנויות רבות- גדולות וקטנות כאחד.

bottom of page