top of page
Lamp Shade Builder

בטח הייתם פעם בחנות ולפתע הפסקת חשמל. לא נעים, בהלה, בכי ילדים, והופ- זרם החשמל חוזר וליהודים היתה אורה. נושמים לרווחה וחוזרים לחיים.

 

אור, הוא לא רק ההבדל בין יום ולילה. אור מעניק את החיות ליקום. גם אם נהיה מוקפים בשפע רב, בלי אור לא נוכל לחוות את העולם שסביבנו.

מעבר להארה הבסיסית של אובייקט, שבלעדיו בכלל לא נבחין בו, לתאורה יש השפעה קריטית על ניראותו של האובייקט. השפעת התאורה משתנה על פי טמפרטורת (גוון) האור, עוצמת ההארה, כיוון ההארה, ומידת הפיזור או המיקוד של האור.

בסביבת מכירה קיימים שני "אובייקטים": 1. החלל עצמו- קירות, רצפה, תקרה, ריהוט. 2. המוצרים המוצעים למכירה. ללקוח שנכנס לחנות, לוקח 7 שניות בממוצע לגבש את דעתו על טיב המקום ואיכות המוצרים. תאורה נכונה היא המפתח להתרשמות ראשונית מצוינת, ובהמשך- מניעה את הלקוח לרכישת המוצרים.

בעזרת תכנון מערך תאורה אופטימלי נוכל:

1. לשדרג את ניראות המוצרים ולהעניק להם מראה אטרקטיבי ומושך

2. ליצור בחלל מוקדי ענין והשראה אשר ישמשו כמקדמי מכירות למוצרים נבחרים

3. להגביר את הנוחות והחוויה בחלל כדי להאריך את זמן שהיית הלקוח בחנות

נתחיל עם גוון התאורה, הנקרא גם: טמפרטורת האור. רובנו מזהים את האור ה"צהוב", המוכר לנו מנורות הליבון של פעם. ואת האור ה"לבן" המוכר לנו מנורות הפלורוסצנט. היום, עם כניסתן בסערה של נורות הLED, ספקטרום הגוונים התרחב מאוד וניתן לדייק הרבה יותר את גוון האור על מנת שיתאים באופן מדויק לייעוד הנדרש.

גוון התאורה נמדד ע"י מעלות קלוין, ומסומן ע"י היצרנים בעזרת האות K. ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר מתקבל אור "קר" יותר. וככל שהטמפרטורה נמוכה האור יהיה "חם" יותר. נשמע הפוך, אך זו לא טעות. ההסבר נובע מכך שהאדון קלווין השתמש במוט ברזל מלובן כדי למדוד את גוון האור שנפלט. ככל שמחממים ברזל לטמפרטורה גבוהה יותר, הוא מתלהט ומלבין עוד ועוד.

טווח הגוונים שניתן להשיג משתרע בין כ-2200K -אור כתמתם הנפוץ בפנסי רחוב, לבין כ-6500K- אור לבן בוהק. יצויין, שעל אף שהילדים נוהגים לצייר שמש צהובה, למעשה אור השמש הוא דווקא בעל טמפרטורה גבוהה מאוד. משום כך מכונה אור לבן מאוד "אור יום" או DAYLIGHT.

להיכן יתאים כל גוון?

2500K  צהוב כתמתם בד"כ אינו מתאים להארה כללית. השימוש שלו הוא לתאורת אוירה או הדגשה. משרה אווירה בסגנון וינטג'/ כפרי.  מעורר תחושות של אינטימיות, וחמימות. לפעמים משתמשים בו דווקא בחללים בסגנון תעשייתי/ חשוף ע"מ ליצור נקודת קונטרסט. בד"כ נראה את הגוון החם מאוד בנורות חשופות או בגופי תאורה בסגנון רטרו.

3000K לבן חם משרה אוירה עשירה, נינוחה ונעימה. משתמשים בו בחללים ביתיים לרוב, ובעסקים הרוצים לשדר מראה רגוע ועשיר. מתאים למסעדות, מאפיות, תחום האירוח, חנויות אופנה, ריטייל, אזורי המתנה.

4000K לבן טבעי/ נייטרלי הוא בעל השפעה מעוררת, משדר רמת נקיון גבוהה, מעניק חדות ראיה. גוון זה הוא המומלץ במשרדים, כיתות לימוד, מטבחים, משטחי עבודה.

6000K לבן קר- כחלחל מתאים לשימוש בחללים טכניים/רפואיים בהם נדרשת רמת הארה גבוהה מאוד כגון: חדרי ניתוח, מעבדות, פסי ייצור ותעשיה, מרכזים לוגיסטיים. לא מומלץ להשתמש בו בחללים האמורים לעורר חוויה רגשית/הומאנית כגון בית פרטי או בית עסק. בחללים כאלה, אור קר מידי ישרה תחושת ניכור וסטריליות יתר.

אין צורך להיצמד לגוון אחד עבור כל החלל. ניתן, ואף רצוי, לשלב מספר גוונים. שילוב גוונים מעניק לחלל נופך ועושר נוסף ומאפשר להתאים את הגוון למשימות הארה שונות.

 

בטיפ הבא נדבר על שלושה שכבות של תאורה וכיצד הם משרתים אותנו.

כך תבחרו את גוון האור המחמיא ביותר לעסק שלכם

פורסם בתאריך 12/01/19 מאת תהילה- טריידמארק עיצוב חללים מסחריים

bottom of page